Big Parties!!
Sawaddiekahn,
Hoe is het met de sneeuw in Nederland?? Hier is het weer nog altijd lekker warm! Een witte kerst zit er voor ons iig niet in.
Zondag was de dag dat we 15 jaar waren getrouwd. Speciaal voor dit heuglijke feit hebben we een rijstballon gekocht; die steek je aan en dan stijgt ie op als een luchtballon. De wens die je doet komt dan uit. Daarnaast wilden we nog eens herbevestigen dat wij heel veel van elkaar houden en vooral samen oud willen worden.
Om een goede plek uit te zoeken had nog heel wat voeten in de aarde. We wilden het bij Doi Suthep doen, maar de weg was afgesloten. Tweede keus: de rivier, maar hoe we ook reden, we verdwaalden telkens en kwamen niet bij de rivier terecht. Zo'n drie kwartier later waren we er en stonden we over de voetgangersbrug over de Mae Ping met onze ballon. Ik had van Henk een mooie ring gekregen en hij van mij een armband, zodat wij ons dit moment altijd blijven herinneren. Waren we bijna onze ballon vergeten!! Dus terug naar de auto, ballon opgehaald, uitgevouwen en aangestoken. Dat ging wat moeilijk want het waaide behoorlijk, maar uiteindelijk brandde het ding toch. Maar ja...wanneer laat je zo'n ding nou los?? Wij hadden het idee dat hij warm genoeg was en lieten los. Dat onze liefde nog maar net zo lang mag voortduren als de ballon wegwaait...Ja, zakte dat ding niet telkens dieper en dieper richting rivier en raakte het water al bijna. Net toen we dachten dat er binnenkort een scheiding op Rykswei 8b plaats zou vinden, was hij warm genoeg en steeg hij op. Gelukkig!!! Hij ging verder dan de andere ballons die op dat moment ook omhoog gingen, dus wij hoeven ons geen zorgen te maken!!
's Avonds laat zijn we nog even naar de tempel geweest omdat er vandaag een heel belangrijke monnik was geweest hadden ze een heel mooie olifant opgebouwd (zie 1 van de foto's). Die wilden we nog wel eens bewonderen want het was enorm bling bling en erg mooi. Toen we bij ons guesthouse aankwamen zagen we witte rookwolken en ik zei al tegen Henk, staat straks mooi die olifant in de fik. Henk kon zich dat niet voorstellen, maar op het tempelterrein bleek het toch wel waar te zeg. Weg lollifant, weg bling bling....toen ik iemand vroeg waarom die olifant opgebrand werd, was de verklaring dat nu de monnik weg was de olifant geen nut meer had. hij was speciaal gebouwd voor deze happening en daarom werd ie opgebrand. Het bouwsel begint zelfs met een brandstapel, want hij begint van binnenuit te branden. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Hij snapte niet echt dat ik mij druk maakte om zo'n mooi ding. De olifant had zijn doel toch gediend??
Maandag waren Bob en Annie weer on tour op het platteland rondom Chiang Mai. We hebben lekker rustig aan gedaan, genoten van het zonnetje en lekker rondgereden.
Vandaag was weer een belangrijke dag. Henkie 40!! Tuurlijk heb ik voor hem gezongen en na het ontbijt crossten we met pothelm en al richting Mae Rim om naar het MaeSa elephant camp te gaan. Een superdag. We hebben met olifanten geknuffeld, een thaise massage gegeven, op een olifant gereden een geweldige show gezien, het was bijzonder bijzonder bijzonder. Wist je dat de haartjes van een olifant best ruw zijn en dat de huid best hard is?? Nou wij inmiddels wel. De slurf klinkt ook erg hol en het zijn prachtbeesten!!
Een erg bijzondere ervaring vandaag. Morgen hebben we een treindagje. We zakken af naar Lop Buri. Het schijnt er te wemelen van de makaken, kleine aapjes dus we zijn benieuwd!!.Daar blijven we een paar dagen en zien dan weer verder.
Geniet lekker van de sneeuw, genieten wij van de gratis snelbruiner die je erbij krijgt bij dit soort vakanties!!
Bob en Annie
Haha zie het al helemaal voor me met die ballon!
Weer een heel leuk verhaal. Mooi dat we zo ff mee kunnen genieten van jullie avonturen.
Ben benieuwd naar de nieuwe foto's!!
Tuut Sonja
mooi verhaal hoor
pas wel op met al die wilde beesten
het zijn niet allemaal shadows
hij doet het goed hier
hij reist overal mee naar toe
de auto staat in de garage hij heeft het daar warm genoeg
groeten van ons
we wilden niet achterblijven bij anderen
daarom gister een grote spelfout
het regend hier, maar piet beloofd toch weer sneeuw
en je weet hij kan niet liegen
tûtsje fan ûs
nog een laatste bericht van ons
we hebben mooi mee kunnen genieten
van jullie mooie verhalen
geniet nog maar even van de laatste dagen in thailand
maak er een mooie terugreis van
liefs van ons