Onze Thailandavonturen.....

Het einde komt helaas in zicht

11-13 januari

Het zonnetje schijnt en na het ontbijt halen we twee scooters. Of we ook een international driver license hebben vraagt hij nog. Nee, maar dat hadden we elders ook niet nodig, dus dat zal wel meevallen. If anything happens with the police it is at your own risk, waarschuwt hij maar wij gaan vol goede moed op pad.

Na een ruim een uur lopen we in de val…een politiefuik en wij worden eruit gehaald. Shit…want Henk heeft nog wel een rijbewijs bij zich, maar Bettina heeft die van haar ook nog thuis laten liggen. De politieman legt uit dat we een rijbewijs moeten hebben (Indonesiërs hoeven geen rijbewijs voor hun scooter alleen fietsles voor de balans…)maar wij wel. Wij blijven rustig en lacen lief, vragen onnozel waar we zo'n internationaal rijbewijs kunnen kopen en doen als of we van de duvel geen kwaad weten, maar toch...We krijgen 250.000 boete (ruim 20 euro) en zijn allang blij, want hij had ons het dubbele met gemak kunnen aanrekenen. Henk geeft aan nu niet verder te willen. Stel dat we weer op een controle stuiten, moeten we dan uitleggen dat we al een bekeuring hebben gehad en nog steeds doorrijden?? Balen, maar hij heeft wel gelijk, dus wij gaan terug. ’s Middags zwemmen we in het zwembad, nemen een heerlijke massage met een verzachtende bodyscrub en eten ’s avonds lekker in een restaurantje. Het regent inmiddels weer..

De volgende ochtend huren we een auto met chauffeur (ja..wij hebben ons lesje geleerd, komen die dag ook nog twee van die fuiken tegen) en gaan met hem op pad. We bezoeken een batikfabriek, waar ongeveer vijf mensen aan het werk zijn en er verder vooral een heel grote verkoophal is J, een zilverfabriek en wat wel leuk is een steenhouwer. Het is nog steeds mooi weer, maar tegen 12 uur begint het te regenen en de ene bui volgt op de andere. Vervolgens rijden we naar het zuiden om een tempel te bezoeken, Pura Luhur Ulu Watu.

De tempel staat op een rotspunt en kijkt uit over zee. De zee stort zich met veel geweld op de kliffen wat een mooi gezicht oplevert. Ook zijn er weer veel aapjes en men waarschuwt voor deze aapjes. Maar als je ze geen eten geeft, laten ze je heerlijk met rust dus wij hebben er geen last van.

Daarna gaan we terug naar ons hotel. Wat opvalt aan het zuiden is dat het veel drukker is dan het noorden. De natuur is er daardoor ook veel minder mooi vinden wij. Eigenlijk rijden wij constant door woonwijken. Denpasar, Kuta, Legian en Sanur zijn als het ware aan elkaar aan elkaar vast gebouwd, terwijl het kaartje laat zien dat het vier afzonderlijke steden zijn. Nou, dat valt dus tegen.

’s Avonds wordt het weer droog. Maar of het nou regent of niet, de temperatuur blijft gewoon heerlijk en de regen is ook niet zo koud als thuis…

Vanochtend is het droog en de zon breekt door. Yes!!! Stranddag! Om 11 uur liggen we lekker op ons zonnebedje te genieten van de zee het strand, mensen kijken en zonnebaden. Dit houden we vol tot na 3 uur en gaan dan naar ons hotel. Inmiddels is hier een groep overwinteraars aangekomen uit Nederland en daardoor wordt de gemiddelde leeftijd ineens erg oud. Maar gelukkig hebben we daar, met uitzondering van bij het zwembad, geen last van. Onze kamers liggen in tuinen met veel privacy J. We hebben in ieder geval de gemiddelde leeftijd in het zwembad flink naar beneden gehaald toen we daar nog even in plonsden om af te koelen…

Morgen worden we om 16.30 uur opgehaald om naar het vliegveld te gaan en dan is het voorbij met de pret. Bij jullie thuis is het dan 9.30 uur. We landen de volgende dag om 6.15 uur op Schiphol. Voor we thuis zijn hebben we dan weer een reis van meer dan 24 uur erop zitten. Het leuke is dat we dan weer thuis zijn, maar als het kon waren we gebleven en hadden we iedereen over laten komen. Of een andere optie: we hadden het Balinese weer ingepakt en mee naar huis genomen, want het is erg prettig en na twee dagen ben je helemaal gewend aan dit klimaat. Dat van Nederland duurt inmiddels ons hele leven en we zijn er nog niet aan gewend.

Nou, tot snel allemaal en heel erg bedankt voor alle leuke reacties in ons gastenboek.

Henk en Bettina

jan, Frits en Femke

Goede reis

heit en mem

hartelijk welkom thuis.
dat mooie warme weer kun je weer lekker lang op teren.
een goede reis en doe maar rustig aan
oant sein!
tutsje fan heit en mem