Verhuisd....
Hoi,
We zijn inmiddels verhuisd naar Chiang Mai. Zaterdag hebben we in China Town rondgehangen, op zoek naar authentieke marktjes met kruiden, sprinkhanen en nog veel meer. Het enige wat we hebben gevonden is plastic rommeltjes in zuurstok roze, gifgroen en het krioelde van de mensen. Ik ben al redelijk groot hier, maar Henk kon helemaal over de mensenmenigte heen kijken, erg apart. Het was er leuk maar niet echt gedenkwaardig.
's Avonds zijn we weer even de stad in geweest en kwamen bij een foodstall met kip en kippensoep. Ze hadden alleen een menukaart in het Thai. Die tekens zijn echt onherkenbaar, dus met gebarentaal en de woordjes soup, rice, chicken kwamen we wele en heel eind. Hek de soep ik de kip met rijst. Die soep van Henk was waarschijnlijk een specialiteit, want hij was erg duur voor Thaise begrippen. Toen de soep kwam, zagen we iets zwarts drijven, iets ondefinieerbaars onder het donkere vocht van de soep. Toen we dat ophengelden liepen bij ons de 'griezen oer de grauen' want het waren heuse zwarte kippenpoten, compleet met nagels!! Dappere Henkie heeft toch nog 3 hapjes genomen, maar was daar natuurlijk wel snel op uitgegeten.... . Na een laatste kop thee met uitzicht op de skyline van Bangkok zijn we lekker gaan slapen en hebben lekker uitgeslapen zondagmorgen.
We vliegen om 13.00 uur dus kunnen lekker rustig aan doen. Na het ontbijt checken we uit en nemen een taxi naar het vliegveld, een rit van 30 minuten. We schrikken nog altijd van de prijzen, want inclusief tol zijn we 200 Baht kwijt, 4 euro. Het vliegveld is erg groot, modern en licht en pas sinds 2006 in gebruik. Het heeft de grootste verkeerstoren ter wereld en De check in heeft nog heel wat voeten in de aarde. Jee wat zijn ze streng. Twee keer moesten onze tassen door de scanner, twee keer zijn we gefouilleerd want uiteraard piepte er wat, maar uiteindelijk kwamen we er toch door en mochten we richting gate. Alles ging heel relaxt en toen het vliegtuig er was, zaten we er in een kwartier met zijn allen in en gingen we op weg naar Chiang Mai. Het was een uurtje vliegen en in no time waren we uit het vliegtuig, in een taxi op weg naar de binnenstad om een hotelletje te zoeken. Onze 1e keus was vol, nummer 2 toch te duur, nummer 3 sprak ons niet aan.....maar weer op weg terug. We zijn uiteindelijk beland bij Darets House een hotelletje van, ja...schrik niet 200 Baht. Een hoekkamer, schoon, lekker bed verder helemaal niets bijzonders maar wel warm water via een elektrische boiler. Maar....Chiang Mai is leuk. Provinciaal met een veel rustiger en nog relaxter sfeertje. Na de lunch gaan we het centrum in, want de Sunday Walking Street is opgebouwd!! Ja, ja..hier hebben we een zondagmarkt. De straat wordt er helemaal voor afgezet en overal komen kraampjes met eten, kleding, sieraden. Veel is handgemaakt door de lokale bevolking en het is heel gezellig. Op een gegeven moment horen we iets van bidden. We dachten eerst dat we toch in een verkeerd land terecht waren gekomen en hier een moskee was, maar het blijkt dat er een gebed wordt uitgesproken om de handel te zegenen. Overal zitten groepen met blinde jongeren die muziek maken en nog leuk ook. Om 6 uur wordt het volkslied gespeeld en alles valt even helemaal stil, erg grappig om te zien. Er zitten meisjes in Hmong klederdracht op een iets te spelen (zie foto) en die weten zo ook heel wat geld binnen te halen. Zelf heb ik 3 tassen gekocht, een voor mezelf en ook voor mijn beide zussies. (hee fankes, nie mooi?? eerlijk zeggen, wil ze alle drie zelf ook wel houden :)) Onderweg komen we ook nog een prachtig stekkie tegen waar we wat drinken, blijkt dat ze ook nog 5 kleine bungalowtjes verhuren. We boeken direct voor de nacht erna, want het is zo schattig met die huisjes, een tuin met water en plantjes....
's Avonds eten we op de markt en drinjken als onze voeten ons bijna niet meer kunnen tillen een een lekkere Mojito en lopen dan terug; de markt is dan al bijna voorbij. Veel te laat liggen we in bed, maar leuk was het, en het is me toch rumoerig buiten, tuktuks rijden af en aan auto's met waren die niet verkocht zijn....Toch worden we vanochtend pas om 9.15 uur wakker!!
Na ons ontbijtje lopen we met rugzak naar Baan Lansa ons stekkie voor vannacht. Onze bungalow is heerlijk fris en staat al op ons te wachten. Wij gaan een nieuwe uitdaging aan: een fiets zoeken waar Henk ook op past. Na heel veel gesjouw, een tuktukrit en een uur verder komen we bij een chinees die een fiets voor Henk heeft. Eindelijk, wij gaan vandaag een lekker blokje Nederlands fietsen....We komen buiten de stad waar het prachtig is. We komen mooie tempels voorbij, genieten van het mooie weer (a la Zuid-Frankrijk in de zomer, dus lekker en niet te) en voelen ons helemaal in ons element. En dat is dan wel weer jammer van dit land. Alles is gewoon goed geregeld en schoon. We kunnen dus niks melden van dat we zijn afgezet, dat verkeersborden niet goed staan, banden lek gaan of zo, helemaal niks vreemds...of het moet zijn dat ze hier kakkerlakken en sprinkhanen eten als snack en daar draait onze maag van om (ja...zelfs die van Bettina) dus dat laten we echt voor wat het is.
Morgen gaan we weer fietsen, waarschijnlijk naar de dierentuin hier want ze hebben hier panda's en verder hebben we een folder gezien van een attractie waar je in bomen kunt slingeren dus dat gaan we zo even onderzoeken.
Werkze deze laatste uurtjes en de groetjes!!
Henk enBettina
Hey luitjes, dat klinkt al fantastisch. Bets, wat kan jij je belevenissen mooi verwoorden zeg. Lig zo nu en dan in een deuk! Hou het nu kort want ik moet weg, hou "het" in de gaten. Heel veel plezier daarzo en tot de volgende reactie.
Groetjes, Margriet.
hoi wereld reizigers
we horen wel ,het gaat jullie goed
wat lijkt het mooi daar
en spannend ook
we willen wel even een kopje thee bij jullie komen drinken!!!!
tÛtsje fan ûûs