Onze Thailandavonturen.....

WAT?????? Ja Wat!!

We hebben als een blok geslapen. Van 9 tot 9. Ja...als ik dit van tevoren had kunnen bedenken had ik heus een wekker gezet, maar helaas....

De zon schijnt alweer.....vandaag besluiten we om na het ontbijt naar Wat Phra Kaeo te gaan. Gisteren hebben we voornamelijk gelopen. Voor vandaag nemen we een taxi. Een heuse rose!! Ik geef hem aan dat wij naar Wat Phra Kaeo willen (in mijn beste Thais), hij herhaalt het en ik ben helemaal gelukkig. Mijn taxi-chauffeur snapt me!! Behendig schiet hij door het verkeer en de ene kilometer na de andere zoeft voorbij. Naar ons idee rijden we meer in een buitenwijk, maar goed het zal goedkomen. Na 12 km herhalen we toch nog maar eens Wat Phra Kaeo? En hij bevestigt en brabbelt nog iets over luchthaven en geeft volgens ons op zijn arm de afstanden aan...het zal wel goedkomen. Wij zijn ons geloof in een goede afloop al lang kwijt, maar na 20 km horen we toch Wat Phra Kaeo?? WAT??? we zitten ergens in een buitenwijk. Hier moeten wij niet zijn...ik zie geen gouden chedi, mooi dak, of wat dan ook, alleen shopping malls en McDonalds en die hebben we thuis ook wel. Ja...en dan snap ik het: we staan op de Let Phra Kaeo, een straat heet zo. Als we de chauffeur onze reisgids geven en nog een keer Wat Phra Kaeo aanwijzen, slaat hij zich voor zijn hoofd, want hij had het dus NIET goed begrepen.

Weer een half uur verder zijn we er eindelijk wel. 40 km voor 300 Bht (6 euro) is geen gek geld en we hebben nu ook de buitenwijken gezien.

In Wat Phra Kaeo zijn de kledingvoorschriften streng, maar wij komen er in 1x door. In deze Wat (tempel) zit de smaragden boeddha, een beeld van groene jade van 66 cm hoog. Elk gebouw dat hier staat is bling bling, van de torenhoge Phra Si Rattama Chedi die helemaal van bladgoud is tot daar waar de smaragden boeddha zit, het is bewerkt, blinkt, is mooi en indrukwekkend. Voor de ingang van Phra Kaeo zelf moeten de schoenen uit en kunnen we ons zegenen met heilig water. Binnen is het ook erg mooi, maar foto's mogen we helaas niet maken.Vervolgens gaan we naar het naast gelegen Grand Palace, maar dat vinden we minder bijzonder.

Na een verfrissend watertje gaan we op weg naar Wat Pho waar de liggende boeddha zich bevindt. Dit is een beeld bestaande uit gips, baksteen en bladgoud en is 46 meter lang. Dit beeld heeft prachtig versierde voeten met 108 lakhsana's van parelmoer, dit zijn gelukbrengende kenmerken van de ware boeddha. Verder zijn hier ook nog mooie tempels en zitten we ook even bij een gouden beeld van de mediterende boeddha. Hier mogen we wel foto's maken.

Daarna lopen we naar de Chao Praya waar we, na een lichte lunch van worstjes waarin kip en noedels gepropt in en een cola nemen we de expressboot om een ritje te maken over de rivier. Op de rivier varen boten met een superstaafmixer (een longtailboot volgens Henk) en die maken een kabaal, ongelovelijk. Daarna nemen we nog een stuk de skytrain en een taxi naar het hotel. We zwemmen weer even en gaan daarna de stad weer in. We eten bij een stalletje naast de weg en gaan uiteraard shoppen. Ik koop een jurk en een mooie rok en Henk een blouse.

Oh trouwens...we hoeven kerst niet te missen, want hier is genoeg kerst. De grote winkelcentra hebben allemaal hypermoderne bomen en veel lichtjes.

Dat is hier wel opvallend hoor, ongelovelijke rijkdom staat hier naast toch wel armoede. Toch zijn de mensen hier heel relaxt. Ze helpen je als je de weg niet weet, maken graag een praatje en zijn niet opdringerig of zo.

Wij gaan zo slapen want het is hier inmiddels 23.10. Voor straks smakelijk eten, want daar is het nu bijna tijd voor he?

Sawaddieh!!

Henk en Bettina

Janna

Dag buurtjes, dat is weer heerlijk genieten voor jullie!!
Ik geniet mee van jullie verhalen, vast een bijzonder mooi land en heel veel te zien, geniet ervan het is jullie gegunt, liefs mij