Onze Thailandavonturen.....

Krung Thep (City of Angels)

Hallo allemaal,

We zijn er, helemaal goed aangekomen in Krung Thep oftewel Bangkok (stad der engelen). In de reisboeken staat dat je of van deze stad houdt of niet....om met McDonalds te spreken: I'm loving it! Maar laten we bij het begin beginnen en dat is het vertrek.

Na een nacht slecht geslapen (is er nou nog maar een uur voorbij....??!!) staan we 6 uur naast het bed. De laatste dingetjes thuis nog gedaan en op naar heit en mem zodat we op tijd zijn voor de trein. Alles loopt op rolletjes, totdat we in de trein zitten. Er is een seinstoring bij Duivendrecht, dus onze trein moet wachten. Een halfuur voor boarding time zijn we door de meeste checks heen en nemen nog een laatste kop nederlandse koffie. Zelfs de laatste controle gaat helemaal zonder gebliep en fouilleren!!

We hebben evergreen deluxe geboekt, oftewel meer beenruimte, maar hoeveel meer weten we eigenlijk niet. Op hoop van zegen dus. Als we zitten blijkt dit helemaal mee te vallen, knap veel beenruimte, een videoschermpje. We hebben slaappilletjes, dus die 11 uur zijn zo voorbij. De vlucht is geweldig en lijkt wel een snoepreisje. We krijgen constant eten en drinken aangeboden. Gelukkig werken die slaappillen super, als we 2 keer een uur geslapen hebben is het veel!!

5.13 uur landen we op Suvarnabhumi airport en hebben al snel onze bagage. Onze transfer is er nog niet en we lopen even naar buiten: WARM!!!!! Heerlijk warm....Als onze transfer er is worden we als klapvee in een busje gepropt en rijden we vliegensvlug naar ons hotel. Hier komen we om 7 uur aan en om 7.30 uur (voor de thuisblijvers onder ons 1.30 uur) staan we onder de douche in onze superluxe kamer. We hebben zo'n conrolepanel waar we tv, licht, airco mee kunnen regelen. Internet via onze tv (als we een laptop zouden hebben..) Ja....een paar dagen lekkere luxe. Na een ontbijtje proberen we wat te slapen, maar na 2 uur gaan de luikjes open en is er maar een gedachte: STAD!!!!

35 graden is wel erg warm als je 5 gewend bent, we zijn best wel moe, dus we besluiten rustig aan te doen. We verkennen de buurt, shoppen wat (wat zijn hier veel winkels!!!!!!) en zwemmen in het zwembad van het hotel. 21.00 uur houden we het niet meer en vallen als een blok in slaap...

Johan & Heleen

Klinkt heerlijk! Wij gaan vanavond lekker naar de Spikers, wordt vast een rustige avond zonder Bettina! ;-)

Ingrid

Oh wat fijn, dat jullie goed zijn aangekomen. En leuk jullie reis weer te volgen. Het is net of ben ik er een beetje bij. Veel plezier!

Groetjes!

Aafke Aukje

he luitjes, geniet er lekker van, doe ik ook! ;)