Afscheid van Ubud en op naar Lovina
We hebben weer internet, dus daar gaan we weer :).
Op 1 januari zijn we om 10.00 uur vertrokken naar Lovina Beach (Kalibukbuk). Lovina Beach bestaat uit allemaal dorpjes en wij zitten in Kalibukbuk. Onze chauffeur is een aardige man en weet ons veel te vertellen. Het is druk op de weg want veel Balinesen zijn vrij en gebruiken de dag voor een uitstapje. Hele groepen met dezelfde shirts aan houden het verkeer op. De weg kan ook wel een opknapper gebruiken, dus 40 of 50 is al gevaarlijk snel. We rijden via de Baturvulkaan en de chauffeur vertelt ons dat die nog in 2006 is uitgebarsten.
Na ruim 3 uur zijn we waar we moeten zijn: bij Putu en Komang. Best spannend, want we slapen nu bij een Balinese familie. Nederlanders hebben er een bungalow in de tuin. Als we aankomen wachten Putu en Komang ons al op en heten ons hartelijk welkom. Onze bungalow ziet er ontzettend leuk uit. We hebben een zitje, een keukentafel, wederom een heerlijk groot bed. Alleen de tuin is iets minder mooi dan in Ubud, maar hier is weer zee!
We weten dat Komang voor gasten wil koken maar als ik vraag kijkt ze geschrokken: No, before cooking I have to go to the market and I did not today!. We spreken af dat ze de volgende dag voor ons zal koken.
We verkennen de omgeving en halen badlakens want die waren we vergeten. Was het in Ubud warm, hier is het nog veel warmer en benauwder (en wij maar denken dat het aan zee beter zou worden J). Halverwege de middag betrekt de lucht en ja hoor…we hebben een bui. Een beste bui! We zijn moe en gaan even liggen want wat moet je anders. We zullen om 17.30 uur met Komang naar het strand om de zonsondergang te zien.
Om 21.00 uur schrikken we wakker!! Weg zonsopgang, maar het is wel droog. Lopend gaan we het dorp in en eten wat nasi bij een warung. ’s Nachts slapen we weer even lekker!
De volgende morgen zijn we rond 7 uur wakker en verzorgt Komang ons ontbijt. Heerlijke zoete pannenkoeken met banaan en honing en echte Balinese koffie. De zon schijnt en de lucht lijkt strakblauw. We besluiten een paar scooters te scoren, paraplu’s en poncho’s. Bij de minimarket kunnen we alles voor een fractie van wat het bij het strand kost krijgen. We vinden twee mooie scooters en gaan een eindje touren. ’s Middags liggen we een paar uur aan het strand. ’s Avonds zal ik Komang helpen met koken.
Als ze me roept is ze al bezig met de sate en veel is al klaar. Ze heeft superlekker voor ons gekookt: kipsate met pindasaus, sate van tonijn en kokos, gadogado, frikadel (mais en soya gefrituurd) en lekkere witte rijst. Alles is even lekker en we spreken dan ook direct af dat ze de morgen weer voor ons kookt.