De Golan
Vanmorgen zijn we in alle vroegte vertrokken voor een tocht naar het noorden. Eerst naar Banyas en vervolgens over de Golan hoogten naar de berg Hermon.
In Banyas ontspringt de rivier de Hermon, die mondt later uit in de Jordaan of is de Jordaan of zoiets. Er was een enorm grote waterval en verderop dus de bron waar hij ontspringt. We hebben daar een wandeling gemaakt. Prachtige omgeving, rondom groene heuvels en kale bergtoppen. Op een gegeven momen stonden we naar een vijgenboom vol met vijgen te kijken en stonden we letterlijk en figuurlijk oog in oog met een bergmarmot. Je zag hem denken, slik, ik heb niet opgelet, want we keken elkaar recht in de ogen aan. Pas na een minuut durfde hij zich te bewegen en was ie weg.
's Middags zijn we eerst door de Golan gereden richting de berg Hermon. De Golan is geen grijze heuvels met hier en daar een bosje zoals ik dacht, maar heuvels met veel gras, boomgaarden, bananenplantages, erg mooi en lieflijk. We kwamen nog door een dorp waar Druzen wonen. Die geloven dat Jezus terugkomt door de geboorte bij mannen. Ze lopen dus ook, de mannen dan, met broeken met het kruis zowat op de enkels. (Ja gek he...maar dat denken zij vast van Sinterklaas ook) De top van de Hermon was afgesloten vanwege het feit dat het militair terrein was, helaas. Ondertussen liep er een jongen op de weg. Hij liftte en we hebben hem meegenomen. Hij wilde ook graag naar de top, maar dat kon niet, dus moest hij teruglopen en dat was wel erg warm. Hij kwam uit Slowakijke en was op doorreis door het midden oosten.
Vervolgens zijn we naar Zefat gereden en hebben we hem afgezet. Zefat is een dorpje met meer synagoges dan bomen in dit geval en dus ook veel orthodoxe joden. Interessant maar geen echt hoogtepunt.
Morgen gaan we naar de dode zee en komen we in een heel ander deel van Israel. Ik ben erg benieuwd want dan zijn we in de woestijn!!!!
Werkze allemaal en oant sjen.
Bettina
p.s. ik weet niet of ik daar wel internet heb!!
toch wel een leuk land als je die verhalen zo leest. tuurlijk hebben we wel internet daro. he schatje, doe voorzichtig aan en geniet.
ik heb je verhaal even gelezen
ik hoop dat jullie je daar lekker vermaken
en dat het goed met julie gaat
ik had natuurlijk niet door dat ik jullie hier ook op kon volgen vandaar dus geen berichtje
doe je even de groetjes aan pa en ma